Stadstekenklas II studeert op Briët-woningen

Perspectief en kenmerkende schoorstenen op de iPad – foto: L. Labeur

Ook stadstekenklas II is van start gegaan en bezocht vandaag de Briët-woningen in de Middelburgse wijk ’t Zand. Het is de klas van docent Lianne Scheers, vwo/tto klas 2 van CSW Van de Perre. 

Kunstenaar Leen van Duivendijk gaf ter plaatste een inleiding in de klassieke perspectiefleer. Arjen Drijgers van Erfgoedvereniging Heemschut vertelde tijdens een wandeling alles over de tijd waarin de woningen gebouwd werden, nl. tijdens de Tweede Wereldoorlog. In feite zijn de eerste Briët-woningen een Middelburgs oorlogsmonument. 

Arjen Drijgers van Erfgoedvereniging Heemschut vertelde tijdens een wandeling alles over de eerste Briët-woningen als Middelburgs oorlogsmonument – foto: L. Labeur

We mochten rekenen op een geïnteresseerde klas. Met geodriehoek en iPad werden de woningen en hun kenmerken bestudeerd. We bezochten de woning van illustrator Sanne Boerma (tevens oud CSW-leerling). Door de verhalen van Arjen hebben we de Briët-woningen een beetje in ons hart gesloten. 

De Teeken Akademie ziet uit naar de volgende lessen. Donderdag gaan de remmen los en gaat de klas onder leiding van kunstenaar Liesbeth Labeur een avontuurlijke artistiek hedendaagse tekenles tegemoet.

Kunstenaar Leen van Duivendijk in actie over de klassieke perspectiefleer
– foto: L. Labeur
De geodriehoek komt goed van pas – foto: L. Labeur
Er wordt goed gestudeerd op de kenmerken – foto: L. Labeur
Historie: de iPad deed vandaag zijn intrede in het tekenonderwijs van de Teeken
Akademie – foto: L. Labeur
Arjen Drijgers vertelt over de Briët-woningen – foto: L. Labeur
Arjen Drijgers vertelt over de Briët-woningen – foto: L. Labeur
Schetsmatige studie – foto: L. Labeur
iPad studie – foto: L. Labeur