Stadstekenklas I, Briët en inundatie

Met groep 6, de andere stadstekenklas, van juf Marjan Rouw van basisschool het Talent uit Middelburg, spraken we vanmiddag over de geschiedenis van de Briët-woningen. Arjen Drijgers van Erfgoedvereniging Heemschut vertelde met afbeeldingen op het digibord over de Tweede Wereldoorlog in Middelburg. Hij kreeg de klas stil en na afloop werden er veel vragen op hem afgevuurd. Over de inundatie bijvoorbeeld: “zwommen er ook haaien door de Baarsjesstraat?” “Er groeiden na verloop van tijd mosselen aan de huizen.”

Na afloop hebben de kinderen ook een houtskooltekening gemaakt over de Baarsjesstraat tijdens de inundatie van 1944. Bedankt stadstekenklas! Alle mooie resultaten zullen aan het einde van het schooljaar tentoongesteld worden.

Eerst de bovenkant van de Briët-woningen in houtskool – foto: L. Labeur
de dakpannen worden niet vergeten – foto: L. Labeur
Briët-woningen met perspectief – foto: L. Labeur
Even checken – foto: L. Labeur
Dan dubbelvouwen en afdrukken voor de spiegeling in het water – foto: L. Labeur
Wat zou er in het water hebben gedreven? – foto: L. Labeur
Kijk juf – foto: L. Labeur
Alle mooie resultaten zullen aan het einde van het jaar tentoongesteld worden – foto: L. Labeur